On small step: But which foot did Neil Armstrong first put on the moon - left, right or both together?

One small step: But which foot did Neil Armstrong first put on the moon - left, right or both together?

1) The President of the west African nation of Gabon, for a remarkable 41 years until his death in 2009, was

a) Omar Bongo
b) Emir Congo
c) Abdul Drongo

2) The exchange ''By God, sir, I've lost my leg!'' and ''By God, sir, so you have!'' is said to have taken place between

a) Lieutenant Arthur Roden Cutler and Major-General Arthur ''Tubby'' Allen at Merdjayoun, French Lebanon, June 19, 1941
b) Lord Uxbridge and the Duke of Wellington at Waterloo, June 18, 1815
c) Lord Cardigan and Colonel Harry Flashman, during the charge of The Light Brigade, October 25, 1854

3) The Battle of Hampton Roads was fought between

a) The ironclad ships Monitor and Merrimack in 1862
b) The Saxon armies of Middlesex and Mercia in 768
c) Supporters of Manchester City and Manchester United in a riot in 1968

4) Ruins of the ancient city of Carthage can be still be seen today in

a) Tunis
b) Tripoli
c) Tyre

5) The wreck of the White Ship was the cause of lifelong anguish and despair for

a) I. K. Brunel
b) Henry I of England
c) Aristotle Onassis

6) Russia and Japan never signed a peace treaty after World War II, and are technically still at war. The major sticking point since 1945 has been control of

a) The Kuril Islands
b) The Kamchatka Peninsula
c) Korea

7) The US has lost the odd piece of military ordnance over the years. One thing they've never misplaced is

a) A hydrogen bomb
b) A nuclear submarine
c) A flying saucer from Neptune

8) The first person to captain a vessel that had circumnavigated the globe was

a) Ferdinand Magellan
b) Francis Drake
c) Juan Elcano

9) The Hundred Years' War between England and France actually lasted for

a) 88 years
b) 101 years
c) 116 years

10) The first foot to step on to the surface of the moon was

a) A right foot
b) A left foot
c) Both feet together

11) In the 1550s the Earl of Oxford, Edward de Vere, was banished from the court of Elizabeth I for

a) Seducing the Queen's chambermaid
b) Farting
c) Having French ancestry

12) The world's longest-reigning monarch was

a) Louis XIV of France
b) Pepi II of Egypt
c) Queen Victoria of England

13) The earliest known European to land in Australia was

a) Dirk Hartog
b) Willem Janszoon
c) Abel Tasman

14) The battle that began the Russo-Japanese War on February 8, 1904, took place at

a) Vladivostok
b) Yokohama
c) Port Arthur

15) The Blitz of 1940 is well known, but England also endured air raids in World War I. The number of people killed in the raids, by Zeppelins and bombers, was

a) 1413
b) 256
c) 874

16) ''Remember Cawnpore!'' was a rallying cry for British troops during

a) The Boer War
b) The Indian Mutiny
c) The Crimean War

17) The International Geophysical Year, which dramatically accelerated scientific research in Antarctica, began in

a) 1949
b) 1957
c) 1966

18) In 1521, Martin Luther appeared before the Holy Roman Emperor, Charles V, at

a) The Diet of Worms
b) The Defenestration of Prague
c) The Field of the Cloth of Gold

19) Francisco de Orellana set off into the jungles of South America in 1541 in search of

a) The Amazon River
b) El Dorado
c) Machu Pichu

20) The shortest presidential administration in United States history was that of

a) James Garfield
b) Abraham Lincoln
c) William Harrison

Answers 1) A  2) B  3) A  4) A  5) B 6) A 7) C  8) C  9) C 10) B  11) B  12) B  13) B 14) C 15) A  16) B 17) B 18) A  19) B  20) C.