Santa Claus: Does he check his list once, twice or thrice?

Santa Claus: Does he check his list once, twice or thrice? Photo: John Borthwick

1) The angel who told Mary that she was going to have a baby was

a) Gabriel
b) Michael
c) Raphael

2) What is believed to be the world's oldest Christmas pudding dates back to

a) the Crimean War
b) World War I
c) the Boer War

3) The line, ''Teacher says, every time a bell rings an angel gets his wings'' comes from the movie

a) All I Want for Christmas
b) It's a Wonderful Life
c) Miracle on 34th Street

4) The Grinch stole Christmas from

a) The Crimpets from Mt Crumpit
b) Horton the elephant
c) The Whos down in Who-ville

5) The only evangelist to mention the Magi was

a) Matthew
b) Mark
c) John

6) According to the song Santa Claus is Coming to Town, how many times does Santa check his list?

a) once
b) twice
c) thrice

7) The first Christmas in Australia was celebrated by Governor Arthur Philip and his officers with

a) Roast goose, mince pie and a Stilton cheese
b) Roast kangaroo, cheese and quandong jelly
c) Freshly caught snapper, local spinach and rum punch

8) In the song We Wish You a Merry Christmas, what do we all like?

a) figgy pudding
b) a cup of Wassail
c) snowballs and snowflakes and rosy red cheeks

9) In A Christmas Carol, Jacob Marley is

a) ''as poor as a church-mouse''
b) ''as dead as a door-nail''
c) ''tall and dark and unwashed''

10) William Sandys compiled the book

a) Hymns Ancient and Modern 1861-1874
b) All the Carols of the Church (1679)
c) Christmas Carols Ancient and Modern (1833)

11) The original St Nicholas was

a) A Dutch saint of the 8th century
b) A Bishop of Myra in the 4th century
c) A French saint of the 6th century

12) Bing Crosby's Hawaiian Christmas song was called

a) Mele Kalikimaka
b) Olelo Hawai'i
c) Kahi Lua Kolu Ha

13) On Stir Up Sunday, everyone in the house should

a) chase the cat around the house
b) walk three times sunwise around the local church
c) stir the pudding and make a wish

14) An old superstition says that on Christmas Eve, all animals can

a) dance
b) speak
c) read

15) Elvis Presley released albums of Christmas songs in

a) 1957 and 1971
b) 1960 and 1967
c) 1965 and 1980

16) Recent industry research suggests that this year's Australian Christmas spending will total

a) $10 billion
b) $28.1 billion
c) $87 million

17) Go Santa Go is sung by

a) Dean Martin
b) The Dixie Cups
c) The Wiggles

18) In Harry Potter and the Philosopher's Stone, what did Professor Dumbledore really want for Christmas?

a) books
b) socks
c) chocolate frogs

19) Sydney's Carols in the Domain was first staged in

a) 1972
b) 1982
c) 1992

20) Who orders, ''Cancel the kitchen scraps for lepers and orphans, no more merciful beheadings, and call off Christmas!''

a) The Sheriff of Nottingham in Robin Hood: Prince of Thieves (1991)
b) Henry VIII in Carry On Christmas (1973)
c) Oliver Cromwell in Cromwell (1970)

 

Answers: 1) A 2) C 3) B 4) C 5) A 6) B 7) A 8) A 9) B 10) C 11) B 12) A 13) C
14) B 15) A 16) B 17) C 18) B 19) B 20) A